Lezzetinin içinde yüzlerce
lezzet saklı!

Blog

Türk mutfağının baş tacı, kurufasülyenin ayrılmazı pastırmayla neredeyse hemen her yemeği lezzetlendirebilir, tadına tat katabilirsiniz. İştah açan çemen kokusu mutfağı hemen sarar, sofralarda şölen havası estirir.
 
Çıtır çıtır pastırma her yemeğe yakışır.

Fırında yaptığınız ev yemeklerinizin üzerine dilimlenmiş pastırma koymayı hiç denediniz mi? Özellikle fırında patates oturtma, fırında ıspanak, kabak gibi sebze yemeklerine baharatları ve yüksek protein oranıyla sağlık ve lezzet katar. Pastırmayı yemeğinizi pişirdikten ve servise hazır hale getirdikten sonra da tat katmak için tabakların üzere ekleyebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gereken çok basit. Bir tavada çok az zeytinyağıyla ince ince dilimlenmiş pastırmalarınızı kızartın. Pastırmalar çıtır çıtır kıvama gelir. Hem görünümü hem tadıyla sofralarda fark yaratır.
 
Şipşak tarif:
Kahvaltıda pastırmalı rulo
 

Malzemeler:
İnce dilimlenmiş Beşler pastırma
Kaşar peyniri
Biber salçası
Tereyağ
Dilimlemiş ekmek
Kürdan
 
Hazırlanışı:

Önce ekmek dilimlerinin üzerine tereyağ ve ince bir tabaka halinde biber salçası sürüp fırın tepsinize dizin. Kaşar peynirini, kuşbaşı et boyunda (orta boy) olacak şekilde küp küp doğrayın. Her bir kaşar peynir kübünü bir dilim pastırmayla rulo yapın. Kürdan yardımıyla ekmek dilimlerinin üzerine pastırmalı-kaşarlı ruloları yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 5-7 dakika, kaşar peynirler eriyene kadar pişirin. Bu sırada ekmeklerinizin kenarları da nar gibi kızarır.
Servis tabağına alıp, kahvaltınızı şenlendirin. Afiyet olsun.

Etiketler: pastırma, kavurma, jambon


Yeni Ürünler

Yukarı Çık